Burgery z kurczaka

11


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone drobiowe250 gramów
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
natka pietruszki1 łyżeczka
bułki do burgerów4 sztuki
pomidor1 sztuka
liście sałaty masłowej 4 sztuki
szczypiorek0.5 pęczków
jogurt naturalny6 łyżek
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, posiekaną natkę oraz oliwę. Dopraw do smaku i wyrób jednolitą masę.
Krok 2
Uformuj 4 okrągłe, płaskie burgery i grilluj lub smaż na patelni po 5-7 minut z każdej strony.
Krok 3
W tym czasie bułki przekrój na pół i opiecz na grillu. Następnie do każdej bułki włóż po liściu sałaty oraz po plasterku pomidora.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem i pokrojonym drobno szczypiorem.
Krok 5
Usmażone kotlety zdejmij z grilla, ułóż na bułkach z warzywami. Następnie polej przygotowanym jogurtowym sosem i przykryj pozostałymi połówkami bułek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl