Burrito z kurczakiem i awokado - VIDEO
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 250 gramów
  • Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • pieczarki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • pszenna tortilla - 4 sztuki
  • dojrzałe awokado - 1 sztuka
  • gęsta, kwaśna śmietana do podania - 4 łyżki
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • limonka - 1 sztuka
  • olej do smażenia - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Papryki pokrój w paseczki, cebulę w piórka a pieczarki w plasterki.
  2. Kurczaka pokrój w paski, polej olejem, dopraw przyprawą Knorr i obsmaż na patelni.
  3. Zdejmij mięso z patelni i dodaj warzywa. Smaż, aż zrobią się rumiane i dodaj z powrotem mięso.
  4. Awokado obierz, pozbądź się pestki i miąższ rozgnieć widelcem na puree.
  5. W dużej misce wymieszaj podsmażone warzywa z mięsem i awokado. Dodaj sok z limonki i posiekaną kolendrę.
  6. Nakładaj farsz na tortillę i zwijaj burritos. (podobnie jak krokiety). Podawaj natychmiast z śmietaną na boku.