Burrito z polędwiczką wieprzową

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe - 300 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • czarna fasola z puszki - 0.5 szklanek
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 0.5 łyżek
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.5 łyżek
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • tortilla pszenna - 4 sztuki
  • ser żółty tarty - 100 gramów
  • olej - 50 mililitrów
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, świeżo mielonym pieprzu i oleju. Gotowe polędwiczki podsmaż na patelni na rumiany kolor.
  3. Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.
  4. Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.
  5. Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
  6. Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.