Burritos
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • polędwica wołowa (lub rostbef) - 400 gramów
  • paczka placków tortilla - 1 sztuka
  • cebule - 4 sztuki
  • Cynamon z Wietnamu Knorr - 1 łyżka
  • sproszkowane ziarna kolendry - 1 łyżka
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżka
  • pęczek natki kolendry - 1 sztuka
  • papryczka chilli lub jalapeno - 2 sztuki
  • rodzynki - 50 gramów
  • sproszkowane goździki - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj natkę kolendry i ostrą papryczkę. Pokrój w kostkę cebulę.
  2. Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w przyprawie Knorr, cynamonie, kminie, sproszkowanych ziarnach kolendry i sproszkowanych goździkach.
  3. Całość dokładnie wymieszaj, dodaj rodzynki i podsmaż chwilę razem.
  4. Nierozpakowane placki tortilli podgrzej w mikrofali przez około 20 – 30 sekund, nakłuwając kilkakrotnie opakowanie. Ciepłe placki przełóż na deskę, przekrój na pół i zroluj, tworząc stożek (końcówkę stożka zawiń do góry, aby przez powstałą szczelinę nie spływał sos).
  5. Do tak przygotowanego stożka nakładaj farsz.