Burritos

5


Łatwe


40 min.


10 os.

Składniki
polędwica wołowa500 gramów
rodzynki50 gramów
oliwa z oliwek4 łyżki
czerwona cebula1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
czerwona fasola1 słoik
natka kolendry1 pęczek
Przyprawa Adobo Knorr1 opakowanie
kmin rzymski1 łyżeczka
sól8 gramów
marynowane papryczki Jalapeno100 gramów
tortilla pszenna 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.
Krok 2
Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.
Krok 3
W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.
Krok 4
Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl