Burritos
  • 40 minut
  • 10 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwica wołowa - 500 gramów
  • rodzynki - 50 gramów
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • czerwona fasola - 1 słoik
  • natka kolendry - 1 pęczek
  • Przyprawa Adobo Knorr - 1 opakowanie
  • Kmin rzymski z Indii mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • sól - 8 gramów
  • marynowane papryczki Jalapeno - 100 gramów
  • tortilla pszenna - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę.
  2. Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni.
  3. W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry.
  4. Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem.