| |||||||||
| Składniki | ||
| polędwica wołowa | 500 gramów | |
| rodzynki | 50 gramów | |
| oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| czerwona fasola | 1 słoik | |
| natka kolendry | 1 pęczek | |
| Przyprawa Adobo Knorr | 1 opakowanie | |
| kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
| sól | 8 gramów | |
| marynowane papryczki Jalapeno | 100 gramów | |
| tortilla pszenna | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę. |
| Krok 2 |
| Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni. |
| Krok 3 |
| W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry. |
| Krok 4 |
| Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem. |
| Autor: Piotr Murawski |