|
Składniki | ||
polędwica wołowa | 500 gramów | |
rodzynki | 50 gramów | |
oliwa z oliwek | 4 łyżki | |
czerwona cebula | 1 sztuka | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
czerwona fasola | 1 słoik | |
natka kolendry | 1 pęczek | |
Przyprawa Adobo Knorr | 1 opakowanie | |
kmin rzymski | 1 łyżeczka | |
sól | 8 gramów | |
marynowane papryczki Jalapeno | 100 gramów | |
tortilla pszenna | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Polędwicę wołową oczyść z błon. Mięso, paprykę i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Posiekaj kolendrę. |
Krok 2 |
Placki tortilli podgrzej w mikrofalówce lub pojedynczo na patelni. |
Krok 3 |
W garnku na dobrze rozgrzanej oliwie podsmaż najpierw warzywa, a następnie dodaj mięso. Smaż chwilę (mięso nie musi być dobrze wysmażone), a następnie dodaj sól, przyprawę Adobo Knorr, rodzynki, fasolę z puszki, kmin rzymski oraz jalapeno i posiekaną natkę kolendry. |
Krok 4 |
Ciepłe tortille przetnij na pół i zwiń w kształt kieszonki. Napełnij gorącym farszem. |
Autor: Piotr Murawski |