Cabillaud au gratin czyli dorsz zapiekany na sposób francuski

Składniki:

  • pieprz - 0.5 łyżeczek
  • pomidory - 400 gramów
  • sól - 1 łyżka
  • cukier - 1 łyżka
  • mąka - 1 łyżka
  • oliwa - 3 łyżki
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • dorsz - 800 gramów
  • natka pietruszki posiekana - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Filety posyp solą i pieprzem.
  2. Pomidory posyp cukrem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
  3. Pokrój je w plastry i ułóż w żaroodpornym naczyniu.
  4. Oliwę wymieszaj z mąką i papryką.
  5. Filety połóż na pomidorach, polej doprawioną oliwą i piecz przez 20-25 minut.