Całuski
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
  • mąka - 125 gramów
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • cukier - 40 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • migdały - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj sól, cukier, cynamon, jajko i Kasię.
  2. Wyrób ciasto mikserem, a następnie szybko zagnieć i uformuj w dość gruby wałek.
  3. Obsyp go mąką, zawiń w folię aluminiową i wstaw do lodówki na dwie godziny.
  4. Następnie pokrój w plasterki i zrób z nich kulki o średnicy około 2,5cm.
  5. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 10 min. w 180 st. C.
  6. Polewę czekoladową włóż na około 10 min. do gorącej wody. Gdy się rozpuści, polej nią ciasteczka, a następnie udekoruj migdałami.