Całuski Pani Marysi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

0.5 kilograma

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 kilograma

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

5 mililitrów

lukier:

null gramów

5 dekagramów

dodatkowo:

1 litr

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser, miękką Kasię, jajka, cukry, proszek, kilka kropel spirytusu i sodę wymieszać do jednolitej masy. Dodać mąkę i zagnieść.

Krok 2

Rozwałkowywać na grubość ok. 0,5-1 cm i wykrajać szklanką i kieliszkiem koła.

Krok 3

Olej z kieliszkiem spirytusu wstawić na ogień.

Krok 4

Wrzucać całuski na bardzo rozgrzany olej. Smażyć aż się zarumienią.

Krok 5

Wyciągnąć na ręcznik papierowy i układać na talerzu.

Krok 6

Część posypać cukrem a część udekorować lukrem. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Całuski Pani Marysi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej