Cały kurczak z grilla

1


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cały kurczak mały1 sztuka
cola 100 mililitrów
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 opakowanie
ketchup5 łyżek
oliwa3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka oczyść, opłucz a następnie przetnij nożycami wzdłuż mostku i rozłóż na pół. Wyluzuj ze wszystkich możliwych kości.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z colą i ketchupem.
Krok 3
Kurczaka włóż do woreczka w rozłożonej na płasko postaci i wlej przygotowana marynatę.
Krok 4
Woreczek zepnij spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 60 minut. Po upieczeniu wyjmij ostrożnie z woreczka.
Krok 5
Tak upieczonego kurczaka opiecz na grillu smarując go wcześniej oliwą. Podawaj z chrupiącą sałata lub warzywami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl