| |||||||||
| Składniki | ||
| ser camembert | 2 sztuki | |
| Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka | |
| bułka tarta | 0.75 szklanek | |
| jajko | 1 sztuka | |
| konfitury z żurawiny | ||
| olej do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wsyp do miseczki bułkę tartą. Pokrusz do niej kostkę Knorr, po czym dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Rozbij jajko do miseczki i dokładnie je rozmieszaj. |
| Krok 3 |
| Obtaczaj camembert najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, wymieszanej z bulionem. |
| Krok 4 |
| Smaż serki na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, gdy uzyskają złocisty kolor). |
| Autor: przepisy.pl |