Camembert w panierce

41


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
ser camembert2 sztuki
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
bułka tarta0.75 szklanek
jajko1 sztuka
konfitury z żurawiny
olej do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Wsyp do miseczki bułkę tartą. Pokrusz do niej kostkę Knorr, po czym dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Rozbij jajko do miseczki i dokładnie je rozmieszaj.
Krok 3
Obtaczaj camembert najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, wymieszanej z bulionem.
Krok 4
Smaż serki na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty z każdej strony (do momentu, gdy uzyskają złocisty kolor).
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl