Cannelloni Bolognese

48


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
makaron cannelloni12 sztuk
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
mięso mielone mieszane500 gramów
kmin rzymski0.5 łyżeczek
kolendra0.5 łyżeczek
papryczka chilli posiekana 0.5 łyżeczek
śmietana 36%250 mililitrów
cebula1 sztuka
ser cheddar lub zwykły ser, starty4 łyżki
bułka tarta1 łyżka
kolendra świeża1 pęczek
olej2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj śmietanę i doprowadź do wrzenia. Sos gotuj 3 minuty. Dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj papryczkę chilli, kumin oraz kolendrę. Wlej 250 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Sos gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Abu zagęścić sos, dodaj łyżkę tartej bułki.
Krok 3
Mięsnym sosem nafaszeruj makaronowe rurki. Naczynie żaroodporne posmaruj śmietanowym sosem i ułóż warstwę cannelloni.
Krok 4
Pierwszą warstwę rurek polej sosem śmietanowym, następnie ułóż kolejną warstwę makaronu. Wierzch polej pozostałym białym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut pod przykryciem (np. folia aluminiowa). Gotowe danie udekoruj listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl