Cannelloni na słodko

Składniki:

  • cannelloni - 8 sztuk
  • twaróg - 300 gramów
  • cukier - 6 łyżek
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier wanilinowy - 2 łyżki
  • mleko - 3 łyżki
  • serek homogenizowany waniliowy - 1 opakowanie
  • śmietana 30 % - 200 gramów
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • olej

Sposób przygotowania:

  1. Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.
  2. Dodaj serek i wymieszaj.
  3. Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
  4. Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.
  5. Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę