Cannelloni na słodko

4


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
olej
cukier6 łyżek
mleko3 łyżki
jajka2 sztuki
budyń waniliowy1 opakowanie
śmietana 30 %200 gramów
twaróg300 gramów
cukier wanilinowy2 łyżki
serek homogenizowany waniliowy 1 opakowanie
cannelloni8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę.
Krok 2
Dodaj serek i wymieszaj.
Krok 3
Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni.
Krok 5
Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl