| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | ||
| cukier | 6 łyżek | |
| mleko | 3 łyżki | |
| jajka | 2 sztuki | |
| budyń waniliowy | 1 opakowanie | |
| śmietana 30 % | 200 gramów | |
| twaróg | 300 gramów | |
| cukier wanilinowy | 2 łyżki | |
| serek homogenizowany waniliowy | 1 opakowanie | |
| cannelloni | 8 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę. |
| Krok 2 |
| Dodaj serek i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. |
| Krok 4 |
| Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni. |
| Krok 5 |
| Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę |
| Autor: przepisy.pl |