|
Składniki | ||
olej | ||
cukier | 6 łyżek | |
mleko | 3 łyżki | |
jajka | 2 sztuki | |
budyń waniliowy | 1 opakowanie | |
śmietana 30 % | 200 gramów | |
twaróg | 300 gramów | |
cukier wanilinowy | 2 łyżki | |
serek homogenizowany waniliowy | 1 opakowanie | |
cannelloni | 8 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Twaróg zmiksuj z mlekiem, żółtkami , cukrem waniliowym i 2 łyżkami cukru na gładką masę. |
Krok 2 |
Dodaj serek i wymieszaj. |
Krok 3 |
Rurki napełnij masą i ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. |
Krok 4 |
Śmietanę wymieszaj z budyniem i 2 łyżkami cukru. Polej makaron. Piecz około 25 minut w 180 stopni. |
Krok 5 |
Białka ubij, stopniowo wsypując resztę cukru. Po 15 minutach pieczenia pianę wyłóż na zapiekankę |
Autor: przepisy.pl |