Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron cannelloni gotuj przez około 8 minut w osolonym wrzątku tak, aby zmiękł, ale nie rozpadł się. Następnie przestudź makaron w zimnej wodzie. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodaj posiekane suszone pomidory oraz porwane liście szpinaku. |
Krok 2 |
W misce wymieszaj mleko oraz Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Mieszankę wlej do szpinaku, zagotuj i dokładnie wymieszaj. Powinieneś otrzymać dość gęstą masę. Dodaj połowę tartego parmezanu. |
Krok 3 |
Gdy masa lekko ostygnie, nafaszeruj makaron i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na porcję przeznacz trzy „rurki”, układając je tak, aby przylegały do siebie. Każdą porcję skrop oliwą z oliwek, posyp pozostałym parmezanem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 10 minut. |
Krok 4 |
Pomidory sparz i obierz z skórki. Każdego pomidora pokrój w bardzo cienkie plastry. Skrop pozostałą oliwą oraz posyp solą morską. Przełóż plasterki na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody. |
Krok 5 |
Plasterki pomidora układaj w wachlarz, nakładając jeden na drugi na całej objętości talerza. Tuż przed podaniem wstaw talerz do pieca na kilka minut, aby pomidory były ciepłe. Następnie na środku talerza z pomidorami ułóż porcję cannelloni. |
Krok 6 |
Natkę pietruszki oraz bazylię drobno posiekaj. Białko jajka dokładnie roztrzep z odrobiną wody. Za pomocą pędzla posmaruj powstałą mieszanką paluszki grissini do połowy ich wysokości, a następnie posyp je mieszanką ziół. Tak przygotowane patyczki ułóż na makaronie. |