Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem

8


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
makaron cannelloni1 opakowanie
dynia500 gramów
cebula1 sztuka
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
twarożek wiejski200 gramów
mleko400 mililitrów
parmezan tarty 200 gramów
żółtko2 sztuki
orzechy laskowe50 gramów
szpinak świeży 250 gramów
ząbki czosnku2 sztuki
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
margaryna40 gramów
Przygotowanie
Krok 1
W rondlu rozpuść margarynę i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
Krok 2
Dodaj pokruszone (niezbyt drobno) orzechy, szpinak i pokrojoną w kostkę dynię. Wszystko podsmaż minutę, aby szpinak nadal był świeży i zielony.
Krok 3
Przełóż składniki do miski, dodaj twarożek, połowę startego sera oraz żółtka. Wymieszaj farsz, ewentualnie dopraw.
Krok 4
Takim farszem nadziewaj surowy makaron canelloni.
Krok 5
Mleko zagotuj z zawartością opakowania Fix Knorr. Następnie dodaj pozostały ser i wymieszaj, aż powstanie gładki sos.
Krok 6
Wylej niewielką ilość sosu na dno naczynia żaroodpornego i ułóż równo rurki makaronu. Zalej pozostałym sosem i piecz pod przykryciem z folii aluminiowej przez 20 minut w 180 °C. Następnie zdejmij folię i piecz kolejne 10 minut w 220 °C, aby wierzch zrobił się rumiany i chrupiący. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl