Cannelloni z farszem mięsnym

1


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
mąka1 łyżka
różnokolorowa papryka 3 sztuki
cannelloni250 gramów
oliwki5 sztuk
sok pomidorowy1 szklanka
curry1 szczypta
Rosół z kury Knorr0.5 sztuk
czosnek ząbki 1 sztuka
masło1 łyżka
cebula1 sztuka
ser żółty1 łyżka
mleko1 szklanka
cytryna0.5 sztuk
mięso mielone wieprzowe600 gramów
sól1 szczypta
pieczarki300 gramów
pieprz1 szczypta
przecier pomidorowy3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę, rozdrobnij czosnek, podsmaż je na łyżce oliwy, dodaj mięso mielone.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, a papryki w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Rozpuść kostkę rosołową w połowie szklanki gorącej wody, uzyskanym wywarem podlej mięso na patelni, duś całość 15 minut.
Krok 4
Pod koniec duszenia dopraw całość sola i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy. Powstałym farszem napełnij rurki cannelonni.
Krok 5
Wyciśnij sok z połowy cytryny. Przygotuj sos - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę (cały czas mieszając), wlej szklankę mleka (nie dopuść do zważenia mleka), dodaj sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i carry.
Krok 6
Powstały sos wlej do żaroodpornego naczynia, ułóż na nim rurki makarony, całość polej sokiem pomidorowym tak, aby makaron pozostał przykryty, posyp żółtym serem
Krok 7
Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl