| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Posiekaj drobno cebulę, rozdrobnij czosnek, podsmaż je na łyżce oliwy, dodaj mięso mielone. |
| Krok 2 |
| Pieczarki pokrój w plastry, a papryki w kostkę i dodaj do mięsa. |
| Krok 3 |
| Rozpuść kostkę rosołową w połowie szklanki gorącej wody, uzyskanym wywarem podlej mięso na patelni, duś całość 15 minut. |
| Krok 4 |
| Pod koniec duszenia dopraw całość sola i pieprzem, dodaj przecier pomidorowy. Powstałym farszem napełnij rurki cannelonni. |
| Krok 5 |
| Wyciśnij sok z połowy cytryny. Przygotuj sos - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę (cały czas mieszając), wlej szklankę mleka (nie dopuść do zważenia mleka), dodaj sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i carry. |
| Krok 6 |
| Powstały sos wlej do żaroodpornego naczynia, ułóż na nim rurki makarony, całość polej sokiem pomidorowym tak, aby makaron pozostał przykryty, posyp żółtym serem |
| Krok 7 |
| Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. |