Cannelloni z kremowym szpinakiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony szpinak - 450 gramów
  • Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr - 1 opakowanie
  • masło lub margaryna - 3 łyżki
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • pomidory pelati - 1 opakowanie
  • makaron cannelloni - 1 opakowanie
  • cebula - 0.5 sztuk
  • ser żółty - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij wodę. Świeży szpinak umyj i osusz.
  2. Pokrój cebulę w kostkę, podsmaż, dodaj szpinak, śmietanę oraz Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr.
  3. Farszem nadziej surowe rurki makaronu cannelloni i ułóż je w żaroodpornym naczyniu.
  4. Makaron polej zmiksowanymi pomidorami i śmietaną (50 ml). Po wierzchu posyp startym serem. Całość przykryj folią aluminiową.
  5. Piecz w nagrzanym do 190 °C piekarniku przez 40 minut. 10 minut przed końcem usuń folię, aby makaron się zapiekł. Do tego przepisu dobrze jest użyć gęstej śmietany. Zmiksowane pomidory z puszki najlepiej zagotować z Fixem pikantne bolognese Knorr, który poprawi smak i gęstość sosu.