Cannelloni z łososiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron cannelloni - 1 opakowanie
  • świeży łosoś - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 2 sztuki
  • śmietana - 200 mililitrów
  • czarne oliwki - 100 gramów
  • świeży szpinak - 100 gramów
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • mozzarella - 100 gramów
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój drobno cebulę. Podsmaż cebulę na 1 łyżce oliwy aż zmięknie. Dodaj śmietanę, żeby przygotować biały sos i doprowadź do wrzenia. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
  2. Pokrój oliwki. Pokrój łososia w paski, mniej więcej wielkości rurek cannelloni. Zawiń każdy kawałek łososia w liść szpinaku i umieść go w rurce cannelloni.
  3. Podsmaż czosnek na 1 łyżce stołowej rozgrzanej oliwy aż zmięknie. Dodaj oliwki i gotuj przez 2 min. Dodaj 250 ml wody i Naturalnie smaczne - Lasagne. Poczekaj, aż się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez 8 min.
  4. Dodaj rurki makaronu do sosu i gotuj przez 10 min.
  5. Rozprowadź biały sos na dnie żaroodpornego naczynia. Umieść rurki makaronu w naczyniu. Polej je czerwonym sosem i resztą białego.
  6. Posyp je tartą mozzarellą i piecz przez około 25 min. Podawaj udekorowane świeżymi liśćmi bazylii.