Cannelloni z łososiem

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
makaron cannelloni1 opakowanie
świeży łosoś500 gramów
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr1 opakowanie
cebula2 sztuki
śmietana200 mililitrów
czarne oliwki100 gramów
świeży szpinak100 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
mozzarella100 gramów
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Pokrój drobno cebulę. Podsmaż cebulę na 1 łyżce oliwy aż zmięknie. Dodaj śmietanę, żeby przygotować biały sos i doprowadź do wrzenia. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 2
Pokrój oliwki. Pokrój łososia w paski, mniej więcej wielkości rurek cannelloni. Zawiń każdy kawałek łososia w liść szpinaku i umieść go w rurce cannelloni.
Krok 3
Podsmaż czosnek na 1 łyżce stołowej rozgrzanej oliwy aż zmięknie. Dodaj oliwki i gotuj przez 2 min. Dodaj 250 ml wody i Naturalnie smaczne - Lasagne. Poczekaj, aż się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj przez 8 min.
Krok 4
Dodaj rurki makaronu do sosu i gotuj przez 10 min.
Krok 5
Rozprowadź biały sos na dnie żaroodpornego naczynia. Umieść rurki makaronu w naczyniu. Polej je czerwonym sosem i resztą białego.
Krok 6
Posyp je tartą mozzarellą i piecz przez około 25 min. Podawaj udekorowane świeżymi liśćmi bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl