Cannelloni z serem feta

5


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
makaron cannelloni12 sztuk
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr1 opakowanie
szpinak świeży, garstka3 sztuki
ser feta100 gramów
cebula2 sztuki
bakłażan1 sztuka
cukinia1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
śmietana 36%250 mililitrów
bazylia
ser żółty, starty4 łyżki
oliwa4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W rondlu przesmaż posiekaną jedną cebulę, wlej śmietanę i dopraw do smaku. Sos gotuj 3 minuty.
Krok 2
Bakłażana, cukinię oraz paprykę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, listki bazylii i zagotuj. Sos gotuj 5 minut. Gotowy sos wyłóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 3
Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem – na koniec dodaj pokruszony ser i wymieszaj.
Krok 4
Przygotowanym szpinakiem nafaszeruj makaron. Gotowe rurki ułóż w naczyniu na warzywnym sosie.
Krok 5
Całość zalej śmietanowym sosem i równomiernie posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl