Cannelloni z serem feta
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron cannelloni - 12 sztuk
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • szpinak świeży, garstka - 3 sztuki
  • ser feta - 100 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • śmietana 36% - 250 mililitrów
  • bazylia
  • ser żółty, starty - 4 łyżki
  • oliwa - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W rondlu przesmaż posiekaną jedną cebulę, wlej śmietanę i dopraw do smaku. Sos gotuj 3 minuty.
  2. Bakłażana, cukinię oraz paprykę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, listki bazylii i zagotuj. Sos gotuj 5 minut. Gotowy sos wyłóż do żaroodpornego naczynia.
  3. Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem – na koniec dodaj pokruszony ser i wymieszaj.
  4. Przygotowanym szpinakiem nafaszeruj makaron. Gotowe rurki ułóż w naczyniu na warzywnym sosie.
  5. Całość zalej śmietanowym sosem i równomiernie posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.