| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W rondlu przesmaż posiekaną jedną cebulę, wlej śmietanę i dopraw do smaku. Sos gotuj 3 minuty. |
| Krok 2 |
| Bakłażana, cukinię oraz paprykę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej 250 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, listki bazylii i zagotuj. Sos gotuj 5 minut. Gotowy sos wyłóż do żaroodpornego naczynia. |
| Krok 3 |
| Drugą cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem – na koniec dodaj pokruszony ser i wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Przygotowanym szpinakiem nafaszeruj makaron. Gotowe rurki ułóż w naczyniu na warzywnym sosie. |
| Krok 5 |
| Całość zalej śmietanowym sosem i równomiernie posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii. |