| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| 1.Rozdrobnione mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, jeśli lubimy to nawet przyprawą do gyrosa, czerwoną papryką słodką, mieszamy wszystkie przyprawy wraz z mięsem.
|
| Krok 2 |
| 2.Tak doprawione mięso mielone wrzucamy na rozgrzaną patelnie, smażymy na oliwie z oliwek, aż się zarumieni.
|
| Krok 3 |
| 3.Jeżeli nie posiadamy w lodówce kompozycji warzyw, z pomocą nadchodzi gama mrożonych warzyw na patelnie. Wrzucamy je do rumiejącego się mięsa. W tak zwanym "międzyczasie" gotujemy woreczek białego ryżu. |
| Krok 4 |
| 4.Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku. Dodajemy ryż do mięsa i warzyw, wrzucamy sporą ilość pietruszki - daje świetny aromat, poza tym, żelaza nigdy za wiele. |
| Krok 5 |
| 5. Tak przygotowanym farszem nadziewamy makaron. |
| Krok 6 |
| 6.Makaron z farszem układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy orzechami włoskimi, drobniutko pokrojonymi. |
| Krok 7 |
| 7.Zalewamy oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika na 15 minut przy 200 stopniach. |
| Krok 8 |
| Po 15 minutach wyjmujemy z piekarnika, zalewamy dowolnym sosem, w zależności od gustu, ja np. zalewam bolońskim. Posypujemy serem żółtym, jak na zdjęciu i wkładamy z powrotem do piekarnika na ok 20-30 minut.
|
| Krok 9 |
| Podajemy z czym chcemy!
SMACZNEGO :) |