Cannelloni zapiekane pod beszamelem

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
jajko2 sztuki
mleko6 łyżek
ser żółty10 dekagramów
bazylia1 szczypta
czosnek ząbki 2 sztuki
szpinak mrożony 1 opakowanie
cannelloni1 opakowanie
serek mascarpone2 opakowania
sos beszamelowy1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem.
Krok 3
Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem.
Krok 4
Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem.
Krok 6
Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl