| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni roztop masło*, włóż zamrożony jeszcze szpinak, duś na bardzo małym ogniu do całkowitego rozmrożenia. |
| Krok 2 |
| Czosnek drobno posiekaj, dodaj do szpinaku. Dopraw bazylią i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Szpinak wymieszaj z serkiem macarpone i roztrzepanym jajkiem. |
| Krok 4 |
| Powstałym farszem nadziewaj rurki cannelloni, ułóż je w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. |
| Krok 5 |
| Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Potrawę zalej beszamelem i posyp serem. |
| Krok 6 |
| Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30-40 minut.
*Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. |