Cannelloni ze szpinakiem i serem feta

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cannelloni12 sztuk
szpinak mrożony 600 gramów
ser feta1 sztuka
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
bułka tarta2 łyżki
żółtka2 sztuki
oliwki100 gramów
oliwa z oliwek30 mililitrów
suszone oregano1 szczypta
woda800 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Szpinak rozmroź i odcedź. Następnie posiekaj i połącz z rozkruszonym serem feta.
Krok 2
Dodaj posiekane oliwki, żółtka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Farsz powinien być dość ścisły.
Krok 3
Nadziewaj makaron farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 800 ml wody i zagotuj.
Krok 5
Przygotowanym sosem zalej cannelloni. Następnie przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30 minut. Po upieczeniu posyp makaron oregano. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza, możesz posypać cannelloni dodatkowym serem, np. żółtym lub mozzarellą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl