Przygotowanie |
Krok 1 |
Szpinak rozmroź i odcedź. Następnie posiekaj i połącz z rozkruszonym serem feta.
|
Krok 2 |
Dodaj posiekane oliwki, żółtka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Farsz powinien być dość ścisły.
|
Krok 3 |
Nadziewaj makaron farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek.
|
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj z 800 ml wody i zagotuj.
|
Krok 5 |
Przygotowanym sosem zalej cannelloni. Następnie przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30 minut. Po upieczeniu posyp makaron oregano.
Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza, możesz posypać cannelloni dodatkowym serem, np. żółtym lub mozzarellą.
|