Cannelloni ze szpinakiem i serem feta
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cannelloni - 12 sztuk
  • szpinak mrożony - 600 gramów
  • ser feta - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • żółtka - 2 sztuki
  • oliwki - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 30 mililitrów
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 szczypta
  • woda - 800 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak rozmroź i odcedź. Następnie posiekaj i połącz z rozkruszonym serem feta.
  2. Dodaj posiekane oliwki, żółtka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Farsz powinien być dość ścisły.
  3. Nadziewaj makaron farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek.
  4. Fix Knorr wymieszaj z 800 ml wody i zagotuj.
  5. Przygotowanym sosem zalej cannelloni. Następnie przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30 minut. Po upieczeniu posyp makaron oregano. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza, możesz posypać cannelloni dodatkowym serem, np. żółtym lub mozzarellą.