Canon Pao
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z piersi kurczaka - 40 dekagramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 20 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • zielona papryka - 1 sztuka
  • cebula - 15 dekagramów
  • natka pietruszki (posiekana) - 1 pęczek
  • olej do smażenia - 20 mililitrów
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • chilli - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Filet z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor na oleju.
  2. Przygotować Fix do potraw chińskich wg przepisu. Usmażone mięsko i cebulę dodać do sosu.
  3. Pieczarki posiekać w drobną kostkę. Papryki pokroić w paski. Pieczarki i paprykę poddusić i dodać do sosu.
  4. Dodać przyprawy. Wymieszać i gotować razem wszystkie składniki ok. 10 minut.
  5. Podawać z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.