|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka tortowa | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
kakao | 2 łyżki | |
cukier | 10 łyżek | |
jajko | 5 sztuk | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
Krem: | ||
jajko | 1 sztuka | |
żółtka | 4 sztuki | |
cukier | 1 szklanka | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
mleko w proszku | 2 szklanki | |
serek homogenizowany o smaku waniliowym | 2 opakowania | |
żelatyna | 3 łyżeczki | |
biszkopty | 1 opakowanie | |
galaretka wiśniowa | 1 opakowanie | |
kawa cappuccino | 6 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. |
Krok 2 |
Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. |
Krok 3 |
Ubić jajko, 4 żółtka i szklankę cukru. |
Krok 4 |
Dodać do zmiksowanej Kasi. |
Krok 5 |
Dołożyć mleko w proszku, serki i żelatynę. |
Krok 6 |
Wymieszać. |
Krok 7 |
Masę wyłożyć na ciasto. |
Krok 8 |
Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie. |
Krok 9 |
Ciasto zalać galaretką. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |