Cappuccino
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • mąka tortowa - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • kakao - 2 łyżki
  • cukier - 10 łyżek
  • jajko - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • krem
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtka - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • serek homogenizowany o smaku waniliowym - 2 opakowania
  • żelatyna - 3 łyżeczki
  • biszkopty - 1 opakowanie
  • galaretka wiśniowa - 1 opakowanie
  • kawa cappuccino - 6 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
  2. Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.
  3. Ubić jajko, 4 żółtka i szklankę cukru.
  4. Dodać do zmiksowanej Kasi.
  5. Dołożyć mleko w proszku, serki i żelatynę.
  6. Wymieszać.
  7. Masę wyłożyć na ciasto.
  8. Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie.
  9. Ciasto zalać galaretką.