| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka tortowa | 2 łyżki | |
| mąka ziemniaczana | 2 łyżki | |
| kakao | 2 łyżki | |
| cukier | 10 łyżek | |
| jajko | 5 sztuk | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| Krem: | ||
| jajko | 1 sztuka | |
| żółtka | 4 sztuki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| mleko w proszku | 2 szklanki | |
| serek homogenizowany o smaku waniliowym | 2 opakowania | |
| żelatyna | 3 łyżeczki | |
| biszkopty | 1 opakowanie | |
| galaretka wiśniowa | 1 opakowanie | |
| kawa cappuccino | 6 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ubić pianę z białek, dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kakao. |
| Krok 2 |
| Piec w temperaturze 180 stopni przez 35 minut. |
| Krok 3 |
| Ubić jajko, 4 żółtka i szklankę cukru. |
| Krok 4 |
| Dodać do zmiksowanej Kasi. |
| Krok 5 |
| Dołożyć mleko w proszku, serki i żelatynę. |
| Krok 6 |
| Wymieszać. |
| Krok 7 |
| Masę wyłożyć na ciasto. |
| Krok 8 |
| Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie. |
| Krok 9 |
| Ciasto zalać galaretką. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |