Cappucino na biszkoptach
  • 15 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • nie wymaga pieczenia °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • biszkopty - 1 opakowanie
  • jajko - 6 sztuk
  • czekolada - 1 opakowanie
  • cukier - 0.5 szklanek
  • serek homogenizowany o smaku waniliowym - 3 sztuki
  • mleko w proszku - 2 szklanki
  • żelatyna - 2 łyżki
  • kawa rozpuszczalna - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Utrzyj jedno jajko z pięcioma żółtkami i 0,5 szklanki cukru. W drugim naczyniu utrzyj Kasię i połącz z utartymi jajkami (dodawaj powoli, by masa się nie zważyła).
  2. Następnie dodaj serki homogenizowane, mleko w proszku i rozpuszczoną żelatynę (2 czubate łyżki rozpuść w 1 szklance gotowanej wody i ostudź).
  3. Kawę rozpuszczalną rozpuść w 1,5 szklanki wody.
  4. Na blasze układaj biszkopty nasączone w gorącej kawie.
  5. Na to wyłóż połowę masy i ponownie warstwę biszkoptów nasączonych w kawie.
  6. Na to wyłóż drugą część masy i posyp startą czekoladą.