capuccino biszkopt

Składniki:

  • jajko - 5 sztuk
  • cappuccino - 4 łyżki
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1.75 szklanek
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżki
  • mleko
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier puder - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Jaka ubić z cukrem.
  2. Dodać mąki i proszek oraz cappuccino - wymieszać.
  3. Wyłożyć do prostokątnej i wysmarowanej Kasią blachy.
  4. Piec w 180 stopniach przez 35 minut.
  5. Budyń ugotować i wystudzić.
  6. Kasię utrzeć i stopniowo dodawać zimny budyń i cukier puder.
  7. Biszkopt przeciąć i posmarować masą, a na wierzchu też trochę posmarować i posypać ozdobami.