| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron gotuj w lekko osolonym wrzątku z dodatkiem dwóch łyżek oliwy. |
| Krok 2 |
| Cukinię dokładnie umyj, przekrój wzdłuż na pół, następnie w plastry. Czosnek, boczek i cebulę pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 3 |
| W szerokim rondlu rozgrzej połowę oliwy i smaż na niej boczek, cebulę i czosnek. |
| Krok 4 |
| Gdy się zrumienią dodaj cukinię i smaż jeszcze chwilę. |
| Krok 5 |
| Ugotowany makaron odcedź, zachowaj wodę. Wlej jedną chochelkę do smażonej cukinii z boczkiem i dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. |
| Krok 6 |
| W oddzielnej misce wymieszaj śmietanę, żółtka oraz parmezan. |
| Krok 7 |
| Do sosu w rondlu dodaj makaron, gotuj jeszcze przez 1 minutę, następnie zdejmij rondel z ognia i wlej masę śmietanową. Wszystko szybko i energicznie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekanymi ziołami i polane pozostałą oliwą. |