Caryca Katarzyna

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

302 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto jasne:

1 sztuka

3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

ciasto ciemne:

1 szklanka

3 sztuki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

krem:

1 szklanka

2 sztuki

1 opakowanie

7 łyżek

1 opakowanie

null gramów

1 sztuka

dodatkowo:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię posiekać z mąką, dodać cukier puder i proszek do pieczenia.

Krok 2

Zagnieść ciasto, schować do lodówki i zamrozić.

Krok 3

Ubić jajka, dodać śmietanę, a następnie kakao i sodę.

Krok 4

Do zmiksowanego ciemnego ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej jasne, zmrożone ciasto.

Krok 5

Piec około 45 minut.

Krok 6

Mleko zagotować z cukrem waniliowym i 4 łyżkami cukru.

Krok 7

Ubić jajka, dodać cukier oraz budyń.

Krok 8

Do gotującego mleka wlać masę i gotować jak budyń.

Krok 9

Utrzeć Kasię na puszystą masę, dodawać stopniowo wystudzoną masę.

Krok 10

Na końcu dodać sok z cytryny.

Krok 11

Placek przekroić na pół. Położyć połowę masy.

Krok 12

Na to biszkopty zamoczone w rozpuszczonej w jednej szklance wody galaretce.

Krok 13

Na to dać resztę masy i położyć resztę ciasta. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Caryca Katarzyna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej