|
Składniki | ||
pieprz | 1 szczypta | |
pomidory | 400 gramów | |
sól | 1 szczypta | |
oregano | 0.5 łyżeczek | |
oliwa | 4 łyżki | |
sok z limonek | 0.25 szklanek | |
filety z makreli bez skóry | 1 kilogram | |
chili w puszce | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rybę pokrój w kostkę, polej sokiem z limonki, odstaw na około 5 godzin na najniższą półkę w lodówce. |
Krok 2 |
Do ryby dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, ostrą papryczkę, sól, pieprz, oliwę, oregano i świeżo zmielony pieprz. |
Krok 3 |
Odstaw do lodówki na kolejną godzinę. Rybę możesz udekorować awokado, cebulą i natką pietruszki. |
Autor: pasibrzuch |