| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| pomidory | 400 gramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| oregano | 0.5 łyżeczek | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| sok z limonek | 0.25 szklanek | |
| filety z makreli bez skóry | 1 kilogram | |
| chili w puszce | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rybę pokrój w kostkę, polej sokiem z limonki, odstaw na około 5 godzin na najniższą półkę w lodówce. |
| Krok 2 |
| Do ryby dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, ostrą papryczkę, sól, pieprz, oliwę, oregano i świeżo zmielony pieprz. |
| Krok 3 |
| Odstaw do lodówki na kolejną godzinę. Rybę możesz udekorować awokado, cebulą i natką pietruszki. |
| Autor: pasibrzuch |