Cebiche

0


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
pomidory400 gramów
sól1 szczypta
oregano0.5 łyżeczek
oliwa4 łyżki
sok z limonek0.25 szklanek
filety z makreli bez skóry 1 kilogram
chili w puszce 4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Rybę pokrój w kostkę, polej sokiem z limonki, odstaw na około 5 godzin na najniższą półkę w lodówce.
Krok 2
Do ryby dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory bez pestek, ostrą papryczkę, sól, pieprz, oliwę, oregano i świeżo zmielony pieprz.
Krok 3
Odstaw do lodówki na kolejną godzinę. Rybę możesz udekorować awokado, cebulą i natką pietruszki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl