Cebula faszerowana szpinakiem
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula średniej wielkości - 8 sztuk
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • szpinak świeży - 500 gramów
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • mleko - 450 mililitrów
  • oliwa - 50 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę dokładnie umyj, następnie gotuj w lekko osolonej wodzie przez 20 minut.
  2. Cebulę ostudź, obierz zewnętrzną, najtwardszą skórę i zetnij nożem czubek. Zachowaj go, posłuży później jako przykrywka.
  3. Łyżeczką wydrąż miąższ z cebuli, żeby później ją nafaszerować.
  4. Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż posiekany czosnek, pozostałości po cebuli i pokrojony drobno szpinak. Gdy szpinak straci objętość, przestań smażyć.
  5. Tak przygotowanym szpinakiem nafaszeruj cebulę.
  6. Mleko wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Nagrzej piekarnik do 180 °C.
  7. Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. W środku ułóż nafaszerowane cebulki. Każdą przykryj wcześniej odciętą częścią i piecz w 180 °C przez 20 minut. Dopraw świeżo mielonym pieprzem.