Cebula nadziewana pieczarkami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 kilogram
  • rosół - 2 szklanki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • pieczarki - 25 dekagramów
  • bułka - 5 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 200 mililitrów
  • zielona pietruszka - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.
  2. Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.
  3. Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.
  5. Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.