Cebula nadziewana pieczarkami

30


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 kilogram
rosół2 szklanki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
pieczarki25 dekagramów
bułka5 dekagramów
jajko1 sztuka
mleko200 mililitrów
zielona pietruszka0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.
Krok 2
Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.
Krok 3
Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.
Krok 5
Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl