|
Składniki | ||
cebula | 1 kilogram | |
rosół | 2 szklanki | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
pieczarki | 25 dekagramów | |
bułka | 5 dekagramów | |
jajko | 1 sztuka | |
mleko | 200 mililitrów | |
zielona pietruszka | 0.5 pęczków |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz. |
Krok 2 |
Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę. |
Krok 3 |
Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem. |
Krok 5 |
Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. |
Autor: przepisy.pl |