| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 kilogram | |
| rosół | 2 szklanki | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżka | |
| pieczarki | 25 dekagramów | |
| bułka | 5 dekagramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| mleko | 200 mililitrów | |
| zielona pietruszka | 0.5 pęczków |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz. |
| Krok 2 |
| Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę. |
| Krok 3 |
| Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem. |
| Krok 5 |
| Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. |
| Autor: przepisy.pl |