PRZEPISY.PL

Cepeliny serowe

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • masło1 łyżeczka
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • oliwa2 łyżki
  • mąka ziemniaczana2 łyżki
  • Krok 1

    Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Przeciśnij przez praskę (ok. 100 gram ziemniaków odłóż do farszu), dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko i zagnieć jednolite ciasto.
  • Krok 2

    Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Ser przeciśnij przez praskę, dodaj pozostawione ziemniaki, cebulę i pieprz. Dopraw Delikatem Knorr i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    Z ciasta formuj podłużne knedle, po środku zrób wgłębienie i wypełnij je serowym farszem. Ponownie zlep.
  • Krok 4

    Nafaszerowane cepeliny wkładaj do osolonego wrzątku, gotuj ok. 10 minut. Gotowe podawaj okraszone zrumienioną cebulką i udekorowane ziołami.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

259
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
420
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
2
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe