PRZEPISY.PL

Cepeliny z kapustą

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna2 łyżki
  • mąka ziemniaczana2 łyżki
  • jajko1 szt
  • olej20 ml
    • Krok 1

      Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach, wystudź i przeciśnij przez praskę do miski. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz jajko - zagnieć jednolite ciasto.
    • Krok 2

      Kapustę pokrój drobno i obgotuj, aby straciła nieco kwaśności. Grzyby namocz w gorącej wodzie, następnie pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.
    • Krok 3

      Cebulę zeszklij na oliwie. Kapustę oraz grzyby odsącz i dodaj do cebuli - podduś wszystko razem i dopraw do smaku Delikatem Knorr.
    • Krok 4

      Z ciasta formuj podłużne knedle (cepeliny), po środku zrób wgłębienie w każdym z nich i nałóż farsz. Zlep ponownie. Gotuj w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    259
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    504
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    388
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    214
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe