Ceviche z łososia

5


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
świeży łosoś400 gramów
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr1 opakowanie
limonka2 sztuki
cytryna1 sztuka
papryczka chilli1 sztuka
świeża kolendra1 pęczek
cebule szalotki2 sztuki
wódka30 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.
Krok 2
Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.
Krok 3
W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.
Krok 4
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl