Ceviche z łososia
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży łosoś - 400 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • limonka - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 1 pęczek
  • cebule szalotki - 2 sztuki
  • wódka - 30 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Łososia pokrój w drobną kostkę około 0,5 centymetra szerokości.
  2. Cebule szalotki pokrój w drobną kostkę, papryczkę chili posiekaj.
  3. W misce wymieszaj sok z limonek i cytryn z wódką i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj łososia, chilli, cebulkę oraz posiekaną kolendrę.
  4. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.