Ceviche z tuńczyka

2


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
świeży tuńczyk350 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
główka sałaty1 sztuka
papryczka chilli2 sztuki
pęczek posiekanej kolendry1 sztuka
Dressing:
limonki2 sztuki
oliwa0.5 szklanek
świeży imbir1 sztuka
sos sojowy1 łyżka
olej sezamowy1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.
Krok 2
Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.
Krok 3
Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl