Ceviche z tuńczyka
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży tuńczyk - 350 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • główka sałaty - 1 sztuka
  • papryczka chilli - 2 sztuki
  • pęczek posiekanej kolendry - 1 sztuka
  • dressing
  • limonki - 2 sztuki
  • oliwa - 0.5 szklanek
  • świeży imbir - 1 sztuka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej sezamowy - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Tuńczyka oraz kolendrę drobno posiekaj, a następnie dobrze wymieszaj. Posiekaj również chilli.
  2. Posiekaj imbir, po czym wymieszaj z przyprawą Knorr oraz ze wszystkimi składnikami dressingu.
  3. Połącz go z tuńczykiem. Sałatę umyj i osusz. Na każdy listek nakładaj łyżkę tuńczyka. Całość posyp posiekanym chilli.