|
Składniki | ||
chałka | 1 sztuka | |
Rama z olejem z orzechów włoskich | 2 łyżki | |
cukier trzcinowy | 1 łyżeczka | |
banan | 2 sztuki | |
jajko | 2 sztuki | |
czekolada | 30 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyte jajka wbij do miski. Dodaj cukier trzcinowy i wszystko wymieszaj widelcem. |
Krok 2 |
Chałkę pokrój na kromki i namocz w roztrzepanym jajku. Następnie opiecz na suchej patelni (około 30 sekund z każdej strony). Kromki chałki posmaruj Ramą. |
Krok 3 |
Banany obierz i pokrój na cienkie plasterki. Czekoladę zetrzyj na tarce na małych oczkach. |
Krok 4 |
Plasterki banana rozłóż na chałce, a następnie posyp startą czekoladą. |
Autor: przepisy.pl |