Chałka z bananem i czekoladą

18


Średnie


20 min.


3 os.

Składniki
chałka1 sztuka
Rama z olejem z orzechów włoskich2 łyżki
cukier trzcinowy1 łyżeczka
banan2 sztuki
jajko2 sztuki
czekolada30 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Umyte jajka wbij do miski. Dodaj cukier trzcinowy i wszystko wymieszaj widelcem.
Krok 2
Chałkę pokrój na kromki i namocz w roztrzepanym jajku. Następnie opiecz na suchej patelni (około 30 sekund z każdej strony). Kromki chałki posmaruj Ramą.
Krok 3
Banany obierz i pokrój na cienkie plasterki. Czekoladę zetrzyj na tarce na małych oczkach.
Krok 4
Plasterki banana rozłóż na chałce, a następnie posyp startą czekoladą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl