Chałka z bananem i czekoladą
  • 20 minut
  • 3 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • chałka - 1 sztuka
  • Rama z olejem z orzechów włoskich - 2 łyżki
  • cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
  • banan - 2 sztuki
  • jajko - 2 sztuki
  • czekolada - 30 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Umyte jajka wbij do miski. Dodaj cukier trzcinowy i wszystko wymieszaj widelcem.
  2. Chałkę pokrój na kromki i namocz w roztrzepanym jajku. Następnie opiecz na suchej patelni (około 30 sekund z każdej strony). Kromki chałki posmaruj Ramą.
  3. Banany obierz i pokrój na cienkie plasterki. Czekoladę zetrzyj na tarce na małych oczkach.
  4. Plasterki banana rozłóż na chałce, a następnie posyp startą czekoladą.