| |||||||||
| Składniki | ||
| chałka | 1 sztuka | |
| Rama z olejem z orzechów włoskich | 2 łyżki | |
| cukier trzcinowy | 1 łyżeczka | |
| banan | 2 sztuki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| czekolada | 30 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyte jajka wbij do miski. Dodaj cukier trzcinowy i wszystko wymieszaj widelcem. |
| Krok 2 |
| Chałkę pokrój na kromki i namocz w roztrzepanym jajku. Następnie opiecz na suchej patelni (około 30 sekund z każdej strony). Kromki chałki posmaruj Ramą. |
| Krok 3 |
| Banany obierz i pokrój na cienkie plasterki. Czekoladę zetrzyj na tarce na małych oczkach. |
| Krok 4 |
| Plasterki banana rozłóż na chałce, a następnie posyp startą czekoladą. |
| Autor: przepisy.pl |