Przygotowanie |
Krok 1 |
Twaróg zmielić dwukrotnie. 1 kostkę Kasi utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodać zmielony twaróg i zapach rumowy. |
Krok 2 |
Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i rodzynki. Wymieszać. |
Krok 3 |
Herbatniki moczyć w mleku i układać (najlepiej na folii aluminiowej) w 3 kolumny po 5 herbatników (zostawić mały odstęp pomiędzy kolumnami). |
Krok 4 |
Nałożyć najpierw masę ciemną, potem jasną. Złożyć w trójkąt i włożyć do lodówki do zastygnięcia. |
Krok 5 |
Kiedy zastygnie, przygotować polewę. 0,5 kostki Kasi i podane składniki zagotować i zostawić. |
Krok 6 |
A gdy przestygnie i zgęstnieje, polać nią ciasto. Udekorować dowolnie. |