Chatka Baby Jagi

2


Średnie


60 min.


1 os.

Składniki
Masa serowa:
cukier0.75 szklanek
Polewa:
cukier2 łyżki
Masa serowa:
rodzynki5 dekagramów
Polewa:
mąka ziemniaczana2 łyżki
Masa serowa:
żółtko jajka2 sztuki
kakao2 łyżeczki
Polewa:
kakao2 łyżki
Masa serowa:
twaróg półtłusty 0.5 kilogramów
aromat rumowy1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
herbatniki Petit Buerre15 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Twaróg zmielić dwukrotnie. 1 kostkę Kasi utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodać zmielony twaróg i zapach rumowy.
Krok 2
Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i rodzynki. Wymieszać.
Krok 3
Herbatniki moczyć w mleku i układać (najlepiej na folii aluminiowej) w 3 kolumny po 5 herbatników (zostawić mały odstęp pomiędzy kolumnami).
Krok 4
Nałożyć najpierw masę ciemną, potem jasną. Złożyć w trójkąt i włożyć do lodówki do zastygnięcia.
Krok 5
Kiedy zastygnie, przygotować polewę. 0,5 kostki Kasi i podane składniki zagotować i zostawić.
Krok 6
A gdy przestygnie i zgęstnieje, polać nią ciasto. Udekorować dowolnie.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl