Cheeseburger
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • bułki do hamburgerów - 4 sztuki
  • mielona wołowina - 450 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 0.5 łyżeczek
  • jajko - 1 sztuka
  • olej - 1 łyżka
  • ser cheddar - 4 plastry
  • sałata - 4 plastry
  • pomidor - 2 sztuki
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz mięso, przyprawę Knorr, pieprz oraz jajko. Masę wyrób i uformuj 4 burgery. Rozgrzej olej na dużej patelni i usmaż burgery. Na wierzchu kotletów ułóż plastry sera i podgrzej przed podaniem, aby ser się rozpuścił.
  2. Bułki zgrilluj lekko, posmaruj majonezem Hellmann's każdą z nich. Połóż sałatę, plastry pomidora oraz cebuli.
  3. Na koniec nałóż usmażone kotlety. Gotowe cheesburgery podawaj z frytkami domowej roboty.