Chili a’la ROO

Składniki:

  • Rosół wołowy Knorr - 2 sztuki
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • kminek - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 3 łyżeczki
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • mięso mielone - 600 gramów
  • zielone papryki - 2 sztuki
  • puszka czerwonej fasoli - 1 sztuka
  • chilli - 2 łyżeczki
  • puszka białej fasoli - 1 sztuka
  • pomidory w puszce - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, podsmaż osobno i odłóż.
  2. W rondlu podsmaż mięso mielone i gdy nie będzie już surowe dodaj pomidory z zalewą, sos sojowy, fasolę, cebulę, paprykę i przyprawy, ale tylko połowę chili.
  3. Całość wymieszaj i zalej 3 szklankami bulionu sporządzonego z kostek Rosół wołowy Knorr.
  4. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 40 minut. Pod koniec gotowania dopraw solą, pieprzem i resztą chili.