Chili con carne w pomidorach
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 300 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • czerwona fasolka z puszki - 120 gramów
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • pomidory z puszki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • gęsta kwaśna śmietana - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.
  2. Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Pomidory posiekaj i wraz z sokiem oraz warzywami dodaj do mięsa.
  3. Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gotowe danie przelej do miseczki. Na wierzchu połóż porcję gęstej śmietany. Chili możesz podawać jako samodzielny posiłek lub np. z ugotowanym ryżem.