Chili con carne z suszonymi pomidorami

Składniki:

  • mielona wołowina - 0.5 kilogramów
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • czerwona fasola z puszki - 1 opakowanie
  • Chili z Indii Knorr - 1 łyżka
  • suszone pomidory - 8 sztuk
  • olej

Sposób przygotowania:

  1. Na dużej patelni z przykrywką rozgrzej olej i zeszklij cebulę, dodaj pokrojony czosnek, chili, mieszając smaż minutę.
  2. Stopniowo dodawaj zmieloną wołowinę, mieszając zrumieniaj z każdej strony. Teraz dodaj sos spaghetti toscana Knorr.
  3. Gotuj pod przykryciem ok. 15 min. Dodaj pokrojoną paprykę i suszone pomidory, gotuj aż papryka będzie miękka.
  4. Na koniec dodaj fasolę, podawaj na gorąco z ryżem