Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso. Smaż wszystko, mieszając, aby nie powstały grudki.
|
Krok 2 |
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
|
Krok 3 |
Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gdy potrawa zgęstnieje, odstaw ją, aby lekko ostygła.
|
Krok 4 |
Dodaj posiekaną kolendrę oraz starty ser. Wymieszaj masę mięsną.
|
Krok 5 |
Gotowy farsz nakładaj na tortille i zwijaj je w rulon jak krokiety. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Zwinięte tortille możesz również smażyć na grillu po 3-4 minuty z każdej strony.
|