Chili con carne zapiekane z tortillą

21


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe300 gramów
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
czerwona fasolka z puszki120 gramów
kukurydza z puszki100 gramów
cebula1 sztuka
starty żółty ser300 gramów
świeża kolendra1 pęczek
olej2 łyżki
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso. Smaż wszystko, mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj 5 minut. Gdy potrawa zgęstnieje, odstaw ją, aby lekko ostygła.
Krok 4
Dodaj posiekaną kolendrę oraz starty ser. Wymieszaj masę mięsną.
Krok 5
Gotowy farsz nakładaj na tortille i zwijaj je w rulon jak krokiety. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 180 °C. Zwinięte tortille możesz również smażyć na grillu po 3-4 minuty z każdej strony.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl