Chili hawajskie z wołowiną i ananasem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 300 gramów
  • Fix Chili con carne Knorr - 1 opakowanie
  • ananas z puszki - 150 gramów
  • czerwona fasolka z puszki - 120 gramów
  • kukurydza z puszki - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • chipsy nachos
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.
  2. Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
  3. Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do potrawy. Zachowaj sok z zalewy.
  4. Sok ananasowy wymieszaj z wodą tak, aby mieszanka miała 300 ml. Dodaj Fix Knorr, wymieszaj i wlej sos na patelnię z mięsem. Wszystko gotuj 5 minut.
  5. Potrawę przelej do miseczki. Włóż na wierzch kilka chipsów nachos i podawaj. Możesz również dodać świeżą natkę kolendry.