Chili hawajskie z wołowiną i ananasem

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe300 gramów
Fix Chili con carne Knorr1 opakowanie
ananas z puszki150 gramów
czerwona fasolka z puszki120 gramów
kukurydza z puszki100 gramów
cebula1 sztuka
chipsy nachos200 gramów
olej2 łyżki
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Po chwili dodaj mięso i smaż, mieszając, aby nie powstały grudki.
Krok 2
Fasolę oraz kukurydzę odcedź i przepłucz wodą. Dodaj do mięsa.
Krok 3
Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do potrawy. Zachowaj sok z zalewy.
Krok 4
Sok ananasowy wymieszaj z wodą tak, aby mieszanka miała 300 ml. Dodaj Fix Knorr, wymieszaj i wlej sos na patelnię z mięsem. Wszystko gotuj 5 minut.
Krok 5
Potrawę przelej do miseczki. Włóż na wierzch kilka chipsów nachos i podawaj. Możesz również dodać świeżą natkę kolendry.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl