Chińska potrawka
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 8 sztuk
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 500 gramów
  • groszek cukrowy - 1 opakowanie
  • imbir - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • bulion - 700 mililitrów
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • trawa cytrynowa - 1 łyżka
  • Kiełki bambusa - 1 opakowanie
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.
  2. W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.
  3. Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.
  4. Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.
  5. Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.