| |||||||||
| Składniki | ||
| pałki z kurczaka | 8 sztuk | |
| Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
| pieczarki | 500 gramów | |
| groszek cukrowy | 1 opakowanie | |
| imbir | 1 sztuka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| bulion | 700 mililitrów | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| trawa cytrynowa | 1 łyżka | |
| Kiełki bambusa | 1 opakowanie | |
| olej | 4 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj. |
| Krok 2 |
| W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso. |
| Krok 3 |
| Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. |
| Krok 4 |
| Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut. |
| Krok 5 |
| Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |