Chińska potrawka

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pałki z kurczaka8 sztuk
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
pieczarki500 gramów
groszek cukrowy1 opakowanie
imbir1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
bulion700 mililitrów
sos sojowy2 łyżki
trawa cytrynowa1 łyżka
Kiełki bambusa1 opakowanie
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj.
Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso.
Krok 3
Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut.
Krok 5
Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl