|
Składniki | ||
pałki z kurczaka | 8 sztuk | |
Fix Do potraw chińskich Knorr | 1 opakowanie | |
pieczarki | 500 gramów | |
groszek cukrowy | 1 opakowanie | |
imbir | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
bulion | 700 mililitrów | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
trawa cytrynowa | 1 łyżka | |
Kiełki bambusa | 1 opakowanie | |
olej | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczarki pokrój na pół, większe na cztery. Czosnek i imbir drobno posiekaj. |
Krok 2 |
W szerokim rondlu rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir, a następnie mięso. |
Krok 3 |
Jak całość nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki. Smaż tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. |
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej do mięsa. Duś powoli około 20 minut. |
Krok 5 |
Dodaj groszek, sos sojowy i przyprawy. Duś, aż wszystko lekko zgęstnieje. Podawaj posypane kiełkami. Najlepiej smakuje z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |