| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut. | 
| Krok 2 | 
| Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości. | 
| Krok 3 | 
| W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane. | 
| Krok 4 | 
| W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem. | 
| Krok 5 | 
| Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk. | 
| Krok 6 | 
| Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki.  Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj. |