Chiński kurczak z pieczarkami

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 300 gramów
pieczarki300 gramów
sos sojowy4 łyżki
mąka ziemniaczana3 łyżki
olej0.3 szklanek
imbir
cebula dymka 2szt
Czosnek 2 ząbki
Przygotowanie
Krok 1
Skrój kurczaka w paski, imbir posiekaj i wszystko pokrop sosem sojowym a następnie odstaw na 10 minut.
Krok 2
Duże pieczarki pokrój w mniejsze części a małe zostaw w całości.
Krok 3
W międzyczasie rozgrzej w woku 4 łyżki oleju i włóż na niego pieczarki. Smaż przez 5 minut nie przestając mieszać aż zrobią się rumiane.
Krok 4
W moździerzu wymieszaj kostki Knorr z czosnkiem.
Krok 5
Taką mieszankę wsyp do pieczarek i jeszcze chwilę podsmaż. Następnie przełóż pieczarki na osobny talerzyk.
Krok 6
Kurczaka panieruj w mące ziemniaczanej i smaż krótko na pozostałym oleju mieszając co jakiś czas. Jak kurczak nabierze rumianych kolorów dodaj pieczarki o raz cebule dymkę pokrojoną w paseczki. Dokładnie wszystko wymieszaj i podawaj.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl