| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dobrze umyty ryż włóż do garnka, zalej słoną wodą i ugotuj według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Pokrój kurczaka w cienkie paski i odłóż. Zmieszaj przyprawę chińską, mąkę, sos sojowy, roztrzepane jajko oraz cukier. |
| Krok 3 |
| Cebulę, marchew i paprykę pokrój w małą kostkę a czosnek zmiażdż. Cały czas mieszając smaż warzywa w woku przez 5 minut. |
| Krok 4 |
| Fix Knorr zmieszaj z 50 ml zimnej wody. |
| Krok 5 |
| W powstałej panierce obtocz mięso a następnie usmaż je na dużym ogniu na gorącym oleju. Jeśli zostanie trochę panierki, usmaż ją wraz w mięsem. Następnie odłóż całość na talerzyk. |
| Krok 6 |
| Teraz dodaj do nich przygotowane mięso i ryż. |
| Krok 7 |
| Wlej płyn do potrawy, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze przez 5 minut. Natychmiast podawaj. |