Chińskie cycki

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • mak - 15 dekagramów
  • żółtko - 3 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier waniliowy - 0.5 opakowań
  • kasza manna - 3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier - 13 dekagramów
  • jabłka - 15 dekagramów
  • kakao - 2 łyżki
  • woda - 1 łyżka
  • okrągłe biszkopty - 1 opakowanie
  • krem karpatka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuszczoną Kasię, cukier, wanilię i trzy żółtka utrzeć. Mak zmielić w młynku, dodać do masy.
  2. Potem dodajemy kaszę, proszek do pieczenia oraz starte jabłka.
  3. Wszystko wymieszać, na koniec dodać ubitą pianę z białek i dokładnie wymieszać.
  4. Piec 25 do 30 minut w tortownicy lub na blaszce. W międzyczasie ugotować krem.
  5. Na wystudzone ciasto położyć krem, na krem kładziemy namoczone w alkoholu (niekoniecznie) biszkopty.
  6. Biszkopty polewamy polewą z cukru, kakao i wody (rozpuścić nie gotować). Na każdym biszkopcie układamy rodzynki.