Chińskie pierogi

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
wieprzowina mielona 500 gramów
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr3 opakowania
mąka pszenna1 szklanka
mąka ziemniaczana0.3 szklanek
jajko1 sztuka
woda3 łyżki
kapusta pekińska1 unit
imbir1 unit
białko 1 sztuka
sos sojowy2 łyżki
szczypior z dymki 1 łyżka
olej sezamowy
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieć ciasto z dwóch rodzajów maki, jajka i wody - odstaw pod przykryciem na pół godziny.
Krok 2
Przygotuj farsz -kapustę drobno posiekaj, imbir zetrzyj na drobnej tarce. Mięso mielone wymieszaj ze przygotowanymi składnikami, następnie dodaj Fix Knorr, olej sezamowy i raz jeszcze dobrze wymieszaj.
Krok 3
Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką powycinaj koła. Każde kładź osobno na dłoni i nakładaj farsz. Końce posmaruj białkiem i sklejaj formując sakiewkę.
Krok 4
Uformowane pierogi powinny być gotowane na parze w bambusowym koszyku z pokrywką. Można również ugotować je w bulionie. Gotuj ok. 5 minut.
Krok 5
Pokrój szczypior i dołóż do sosu sojowego. Ugotowane pierogi zrumień na patelni. Podawaj ciepłe wraz z przygotowanym sosem do maczania.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl