Chińskie tofu z warzywami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ser tofu - 800 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • sok z jednej cytryny
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • kolendra - 1 pęczek
  • sos sojowy ciemny - 30 mililitrów
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Ser tofu pokrój w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry.
  2. Na patelni smaż ser tofu, dodaj posiekany czosnek i chili, następnie dodaj warzywa. Smaż wszystko przez 3-4 minuty.
  3. W niewielkiej ilości wody rozprowadź Fix Knorr. Wlej do warzyw i dobrze wymieszaj.
  4. Potrawę dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Możesz podawać z ryżem.