Chińszczyzna z kalafiorem

Składniki:

  • papryka - 6 sztuk
  • marchew - 1 sztuka
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 5 sztuk
  • por - 2 sztuki
  • pieczarki - 1 kilogram
  • pierś z kurczaka - 0.5 kilogramów
  • kalafior - 1 sztuka
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • nalewka wiśniowa - 2 łyżki
  • Czosnek 3 ząbki
  • sok z jednej cytryny
  • kolendra
  • olej sezamowy

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pieczarki, por, cebulę, paprykę oraz mięso w paski.
  2. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotuj kalafior na twardo.
  3. W misce wymieszaj Fix Knorr z sosem sojowym i 200ml wody.
  4. W woku rozgrzej bardzo dobrze olej. Zacznij smażyć od mięsa i posiekanego czosnku.
  5. Odłóż mięso na talerz. Zacznij teraz smażyć cebulę i marchewkę. Po kilku minutach dodaj paprykę, pora i pieczarki.
  6. Wlej płyn do potrawy, dodaj kurczaka, pocięte kawałki kalafiora, nalewkę wiśniową, sok z cytryny, olej sezamowy i posiekaną kolendrę. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj.