|
Składniki | ||
krewetki | 250 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
pepperoni suszone | 2 sztuki | |
chleb wiejski | ||
ząbek czosnku | ||
sok z cytryny | 1 sztuka | |
koperek | ||
natka pietruszki | ||
oliwa z oliwek | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni. |
Krok 2 |
Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut. |
Krok 3 |
Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła. |
Krok 4 |
Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną. |
Autor: przepisy.pl |