Chleb z krewetkami z czosnkiem

8


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
krewetki250 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
pepperoni suszone2 sztuki
chleb wiejski
ząbek czosnku
sok z cytryny1 sztuka
koperek
natka pietruszki
oliwa z oliwek2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.
Krok 2
Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 3
Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.
Krok 4
Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl