Chleb z krewetkami z czosnkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • krewetki - 250 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • pepperoni suszone - 2 sztuki
  • chleb wiejski
  • ząbek czosnku
  • sok z cytryny - 1 sztuka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.
  2. Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.
  3. Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.
  4. Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.